نانو‌انکپسوله‌کردن ترکیب فعال چای‌سبز برای پیش‌گیری و درمان سرطان (مقاله مروری)
کد مقاله : 1035-TEACONF
نویسندگان:
فاطمه پارسا *
لاهیجان- پژوهشکده چای
چکیده مقاله:
سرطان یکی از دلایل مرگ و میر در دنیا است. درمان‌های متعارف مانند شیمی‌درمانی معمولا خیلی گران‌قیمت، سمی و بدون کارایی است. پیش‌گیری از سرطان و درمان آن، در مراحل اولیه به کمک فیتوشیمی (ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه) به‌عنوان یک روش جدید علمی و امیدوارکننده، ضروری شناخته شده است. چای‌ با نام علمی Camellia sinensis ترکیبی به نام اپی‌گالو‌کتچین‌گالات (EGCG) دارد، که جزء ترکیبات پلی‌فنلی فعال است و خواص مفید متعددی مانند فعالیت ضد سرطانی دارد، همچنین در کنار سایر ترکیبات مشابه از خود خاصیت هم‌افزایی نشان می‌دهد. این موضوع سبب شده است، که از اپی‌گالو‌کتچین‌گالات در کنار داروهای شیمی‌درمانی به‌عنوان داروی کمکی استفاده شود. اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد، که پلی‌فنل‌های چای به‌ویژه اپی‌گالو‌کتچین‌گالات پس از استخراج، این خصوصیات مفید را به دلیل حساس بودن به دمای‌بالا، اسیدیته و اکسیژن، به تدریج از دست می‌دهند. محدودیت‌هایی که برای پایدارکردن این ترکیب و بالا بردن قابلیت دسترسی به آن وجود دارد، سبب شده است، که از اپی‌گالو‌کتچین‌گالات در درمان بیماری استفاده نشود. نانوتکنولوژی نقش مهمی در بهبود خواص اپی‌گالو‌کتچین‌گالات دارد، چون از آن در برابر عوامل تغییردهنده محیطی محافظت می‌کند و زمانی‌که به سلول‌های سرطانی می‌رسد، اپی‌گالو‌کتچین‌گالات آزاد می‌شود و از تکثیر سلولی و متاستاز این سلول‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد. هدف از این مقاله بررسی استفاده از تکنولوژی نانو‌انکپسوله‌کردن برای بالا بردن خواص و توانایی اپی‌گالو‌کتچین‌گالات برای مبارزه با سرطان است.
کلیدواژه ها:
چای‌سبز، اپی‌گالو‌کتچین‌گالات، نانوانکپسوله‌کردن، پیش‌گیری و درمان سرطان.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است