الگوی مصرف چای و ارتباط آن با برخی ویژگی های جمعیت شناختی در سالمندان ساکن روستاهای منتخب شرق گیلان
کد مقاله : 1037-TEACONF (R1)
نویسندگان:
زهره سلملیان1، هما مصفای خمامی1، آذر درویش پور *2
1عضو هیأت علمی/ دانشگاه علوم پزشکی گیلان
2لنگرود - جاده لیلا کوه - خیابان شهید یعقوب شیخی- دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پیر شدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیت های فیزیکی و افزایش بیماریهای مزمن همراه می باشد. مصرف درست چای می تواند تأثیر قابل توجهی در سلامت افراد داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی سبک نوشیدن چای و ارتباط آن با برخی از ویژگی های جمعیت شناختی در سالمندان ساکن روستاهای منتخب شرق گیلان انجام شده است.
مواد و روش کار: این مطالعه تحلیلی-مقطعی روی 75 سالمند ساکن روستاهای لاهیجان و لنگرود در سال 1395 انجام شد. نمونه گیری بصورت خوشه ای انجام شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. داده ها با استفاده از روشهای آماری توصیفی و تحلیلی به کمک نرم افزار spss نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها : نتایج نشان داد که اکثریت سالمندان مورد بررسی (7/50%) زن و در فاصله سنی 74-60 سال (72%) قرار داشتند. اکثریت (7/90%) فقط چای سیاه و بقیه از هر دو نوع چای سیاه و سبز می نوشیدند. از نظر تعداد دفعات دم کردن چای در روز، اکثریت (5/85%) بین 3-2 بار اقدام به این کار می نمودند. اکثریت (7/62%) بین 3-6 فنجان در روز و با قند (52%) مصرف می نمودند. از نظر رنگ چای، اکثریت (7/46%) با رنگ متوسط مصرف می کردند. ارتباط بین متغیر جنس و تعداد مصرف روزانه چای معنی دار بود.
نتیجه گیری : نتایج این پژوهش می تواند مورد توجه مسئولین قرار گیرد تا با برنامه ریزی آموزشی، زمینه را برای اصلاح رفتار تغذیه ای مصرف چای فراهم نمایند.
کلیدواژه ها:
چای ، سالمندان ، ویژگی جمعیت شناختی ، روستایی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است