بررسی تاثیر انواع مختلف کود بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه دارویی بادرشبو (Dracooephalum moldivica L.)
کد مقاله : 1041-TEACONF (R1)
نویسندگان:
سعید حیدرزاده *1، سینا سیاوش مقدم2، مصطفی حسنلو3، سمیرا مرادزاده3، ویدا محمدقاسمی3
1آ.غ- دانشگاه ارومیه
2ارومیه - کیلومتر 11 جاده سرو- دانشگاه ارومیه
3دانشجوی کارشناسی ارشد
چکیده مقاله:
چکیده
امروزه مشکلات و مسائل ناشی از کاربرد سیستم‌های کشاورزی مرسوم، توجه به جایگزینی کشاورزی ارگانیک را فزونی بخشیده است. به منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی، شیمیایی و آلی بر خصوصیات کمی و کیفی بادرشبو، آزمایش گلدانی به صورت طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در سال زراعی 95-1394 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- ورمی کمپوست، 2- نیتروکسین، 3- ورمی کمپوست + نیتروکسین، 4- کود شیمیایی NPK و 5- شاهد (بدون کود) بودند. نتایج نشان داد که کاربرد کودهای بیولوژیک بر درصد نیتروژن، پروتئین، فسفر و عملکرد پیکره رویشی گیاه بادرشبو معنی‌داری بود. حداکثر عملکرد پیکره رویشی (68/10 گرم در بوته) و درصد پروتئین (45/10 درصد) در شرایط تیمار ترکیبی ورمی‌کمپوست+نیتروکسین بدست آمد. بطوری که تیمار ترکیبی ورمی‌کمپوست+نیتروکسین به ترتیب سبب افزایش 18 و 25 درصد نیتروژن و فسفر بادرشبو نسبت به تیمار شاهد گردید.
کلید واژه: تغذیه گیاهی، جذب عناصر غذایی، ورمی کمپوست، کشاورزی ارگانیک
کلیدواژه ها:
کلید واژه: تغذیه گیاهی، جذب عناصر غذایی، ورمی کمپوست، کشاورزی ارگانیک
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است