بررسی کیفیت و کمیت DNA استخراج شده از گیاه دارای پلیفنول بالا (camellia sinensis) با چند روش مختلف |
کد مقاله : 1043-TEACONF (R1) |
نویسندگان: |
کلثوم چراغی *1، محمدعلی ابراهیمی2، رضا آزادی گنبد3، شاهین جهانگیرزاده خیاوی3 1لاهیجان- خیابان شیخ زاهد گیلانی- پژوهشکده چای 2گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران 3لاهیجان،خیابان شیخ زاهد گیلانی، پژوهشکده چای |
چکیده مقاله: |
اسیدهای نوکلئیک یا DNAی ژنومی در بررسیهای مولکولی باید به صورتی استخراج گردد که کمترین صدمات ممکن به آن وارد گردد و آلودگیهای آن (پلیفنولها و پلیساکاریدها) به حداقل ممکن برسد. استخراج و خالص سازی DNA به دلیل وجود متابولیتها در مقدار بالا میتواند مهار شده و این موضوع منجر به ضعف عملکرد در استخراج DNA گردد. روشهای متفاوتی برای استخراج DNA از گیاه چای گزارش شده است. به دلیل نیاز به خلوص بالای DNA در مطالعات، مقایسه پنج روش استخراج DNA و کیفیت سنجی DNAهای استخراج شده با توجه به سن برگها صورت گرفت. روش توصیه شده توسط دلاپورتا و همکاران با کمی تغییر، به علت آلودگی و شکستگی کمتر به عنوان یک روش مناسب برای استخراج DNA از برگهای چای در شرایط تازه بالغ شده و کاملا بالغ تشخیص داده شد. . این پروتکل استخراج سریع و قابل اعتماد DNA خالص را از برگهای تازه بالغ و کاملا بالغ که با موفقیت آزمایش PCR و هضم توسط آنزیمهای برشی را طی نمودند فراهم ساخت. که با موفقیت آزمایش PCR و هضم توسط آنزیمهای برشی را طی نمودند. |
کلیدواژه ها: |
چای، DNA، نشانگرهای مولکولی، کیفیت سنجی DNA، متابولیتهای ثانویه |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |