تاثیر کود آلی و شیمائی برترکیبات فلاونوئیدی عصاره گل محمدی (Rosa damascene Mill)
کد مقاله : 1054-TEACONF
نویسندگان:
رضا دهقانی بیدگلی *1، زهرا عبدالله پور2، مریم اخباری3
1کاشان- دانشگاه کاشان- دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین
2گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
3پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
چکیده مقاله:
فلاونوئید ها و سایر ترکیبات فنلی انتشار وسیعی در گیاهان دارند و فعالیت بیولوژیک متنوع این ترکیبات از جمله آنتی اکسیدانی، آنتی میکروبی، ضد التهاب آنها در بسیاری از بررسی های گزارش شده است. ترکیبات فنلی با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی می توانند نقش مهمی در نگهداری محصولات غذایی و حفظ سلامتی انسان ایفا نمایند. گل محمدی گیاهی دارویی با نام علمیRosa damascene Mill است و در مناطق مختلف کشور به صورت طبیعی وجود دارد. تحقیق حاضر به منظور بررسی و مقایسه ترکیبات فلاونوئیدی گونه گل محمدی تحت تاثیر دو نوع کود (دامی و کود شیمیایی) انجام شده است. در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا عصاره گیری پس از برداشت گلها عصاره گیری به روش خیساندن در اتانول %70 انجام شد، و سنجش ترکیبات مهم عصاره از جمله ترکیباتفلاونوئیدی با آزمون های مربوطه صورت گرفت.تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفتنتایج آزمون فیتوشیمیایی وجود ترکیبات ثانویه‌ای مانند تانن، آنتوسیانین و فلاونوئید و عدم وجود آلکالوئید را تایید کرد. بر اساس نتایج میزان ترکیبات فلاونوئیدی موجود در نمونه‌ای که کود شیمیایی به کار برده شده بود کمی بیش‌تر از نمونه تحت تیمار کود دامی بود.
کلیدواژه ها:
رویشگاه، عصاره گیری، کود دامی، کود شیمایی گیاه دارویی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است