مروری بر ترکیبات ثانویه و اثرات فارماکولوژیک گیاه دارویی چای Camellia sinensis |
کد مقاله : 1056-TEACONF (R1) |
نویسندگان: |
فاطمه نژاد حبیب وش *1، عبدالباسط محمودی2 1ارومیه- خیابان سرداران 1- کوی نیلوفر-پلاک 43 2دانشگاه تربیت مدرس |
چکیده مقاله: |
زمینه و هدف: چای سبز یا اوچا که از برگ های گیاه Camellia sinensis متعلق به خانواده چاییان (Theaceae) گرفته شده، گیاهی است که گل های سفید رنگ و معطر دارد. چای سبز به فراوانی در کشورهای آسیایی، چین و ژاپن مصرف میشود که دارای کارتنوئیدها، کلروفیل، پلی ساکاریدها، چربی، انواع ویتامینها، عناصری مانند منگنز، روی، پتاسیم و پلی فنولها است. و تحقیقات متعددی درجهت شناسایی ترکیبات گیاهی و خواص درمانی آن انجام گرفته است. این مطالعه مروری با هدف بررسی خواص فارماکولوژیکی، توصیف و پیشنهاد عوامل فعال فارماکولوژیکی موجود در آن جهت استفاده در تحقیقات پزشکی و دارویی آینده انجام شده است. روش بررسی: این مطالعه مروری با استفاده از کلید واژه هایی مانند Camellia Pharmacology, مقالات منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی همچون SID، MagIran و Civilica به دست آمده است. یافته ها: خواص درمانی متعددی شامل تاثیرات آنتی اکسیدانی، ضد جهشی، القا کننده آپوپتوزیس، ضد دیابتی، ضد التهابی، ضد سرطانی و تاثیرات ضد باکتریایی در مقالات متعدد مطرح شده است. خواص ضد سرطانی، کاهش ریسک بیماری های قلبی – عروقی و دیابت شیرین به ترکیبات فلاونوئیدی موجود در چای ارتباط دارد. اثر ضد توموری ترکیبات مختلف گیاهی از جمله ترپنوئیدها، لکتین-ها، تاننها، لیگنینها، پلی ساکارید، گلیکوپروتئینهای گیاهی، پلی فنولهای چای سیاه وسبز ارتباط دارد. |
کلیدواژه ها: |
اثرات فارماکولوژی، ترکیبات، طب سنتی، گیاه چای |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |