بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبی چای سیاه کیسه ای و بسته بندی
کد مقاله : 1057-TEACONF
نویسندگان:
موسسه علوم تحقیقاتی امین ازمای شرق *1، حامد فراجی2، شیوا روفی گری حقیقت3، منا فراجی هریس4، پرستو کریمی فر4
1خیابان شهید هاشمی نژاد-هاشمی نزاد 28-پلاک 5
2مدیر فنی-موسسه علوم تحقیقاتی امین آزمای شرق
3خ شیخ زاهد گیلانی
4موسسه علوم تحقیقاتی امین آزمای شرق
چکیده مقاله:
این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه ویژگی های شیمیایی و میکروبی در نمونه های چای کیسه ای و بسته بندی در نیم سال اول 1396 در شهر مشهد صورت پذیرفته و کلیه ویژگی های مورد بررسی، بر اساس روش های ارائه شده در استاندارد های ملی مربوطه، آزمون شده است. آنالیز داده ها نشان می دهد میانگین رطوبت در چای کیسه ای کمتر از چای بسته بندی است در حالی که میزان خاکستر کل و خاکستر نامحلول در اسید که نشان دهنده میزان خاک و آلودگی چای می باشد در چای کیسه ای بیش از چای بسته بندی است. هم چنین نتایج نشان می دهد میزان عصاره آبی، کافئین و فیبرخام نیز به دلیل استفاده از رقم یکسان (گرانوله) در چای های کیسه ای و بسته بندی مورد بررسی، تقریبا مشابه بوده و اختلاف معنا داری در سطح 05/0 مشاهده نشد و نتایج حاصل از آزمون رنگ افزودنی در کلیه نمونه ها منفی بوده است .آنالیز داده های میکروبی نشان می دهد که میزان آلودگی به کپک و شمارش کلی میکروارگانیسم ها در چای سیاه بسته بندی کمتر از چای کیسه ای بوده در حالی که در میکروارگانیسم های اشرشیاکلی، کلی فرم و انتروکوک روده ای تفاوتی بین این دو وجود ندارد.
کلیدواژه ها:
چای، میکرو ارگانیسم، پارامترهای شیمیایی،رنگ افزودنی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است