(مقاله مروری) اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی در شرایط تولید یا تجارت منابع |
کد مقاله : 1064-TEACONF |
نویسندگان: |
ام لیلا تیزهوش نخجیری * لاهیجان - خیابان کاشف شرقی - 44138 |
چکیده مقاله: |
چکیده: اقتصاد مقاومتی یا تابآوری اقتصادی مفهومی است که کشورها در شرایط پساجهانیسازی سعی میکنند با توانمند کردن ظرفیتهای صنایع تولید و کشاورزی مانع انتقال بحرانهای اقتصادی کشورها به کشور خود شوند. بحث تابآوری اقتصاد پس از بحران سال ٢٠٠٨، در کشورهای مختلف مطرح شد. به همین دلیل کشورهای جهان تلاش دارند با توانمند کردن خود در زمینه تولید و امنیت غذایی در مقابل آسیبهای جهانیسازی و بحرانهای خارجی مصون بمانند. اما اینکه اقتصاد مقاومتی در ایران چه جایگاهی دارد، از نظر کارشناسان اقتصاد «اقتصاد مقاومتی» بیشتر یک رویکرد بوده و نظرات متفاوتی پیرامون آن مطرح است که با توجه به نظام تصمیمگیری آمیخته با بنیانهای مختلف سیاسی فاقد فلسفه اقتصادی روشن و شفاف میباشد. چرا که نهادهای مستقر در نظام کشور، به جای مدیریت منایع در امور تولید و رفاه بهزیستی مردم با بالابردن هزینه تولید، تجارت منابعطبیعی را در روستاها نهادینه کردند. بنابراین یکی از پیشنیازهای مقاوم کردن اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی کاهش هزینه تولید و تسهیل استفاده بهینه از منابع در روستاهای کشور است. |
کلیدواژه ها: |
واژه کلیدی: اقتصاد مقاومتی، امنیت غذایی، تجارت منابع، تولید منابع، چای. |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |