بررسی اثر چند قارچ کش روی قارچ های عامل بیماری بلایت خاکستری و قهوه ای چای
کد مقاله : 1065-TEACONF
نویسندگان:
فتانه قاری پور *1، طاهره رادفر2
1لاهیجان
2لاهیجان-خیابان کاشف شرقی -ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی- کد پستی 96599-44169
چکیده مقاله:
براساس آمار مستند سطح زیر کشت چای در شمال کشور بیش از 20 هزار هکتار است که محصول تولیدی از آن تکافوی نیاز کشور را نمی کند و همه ساله حدود 80 درصد چای مصرفی از خارج وارد می شود .
یکی از علل پایین بودن میزان محصول چای در واحد سطح استفاده از بوته های بذری در باغهای چای است که عملکرد پایینی داشته است .لذا برای احداث باغ های جدید و تولید چای مرغوب و با کمیت بالا ، ازدیاد نهال های چای باید از طریق قلمه صورت پذیرد چون بوته های حاصله از نهال های قلمه ای کلیه صفات مادری را در گیاه ثابت نگه داشته و به نسل جدید منتقل می کند و بوته های باغ های اصلی به طور یکنواخت رشد نموده و میزان محصول و باردهی آنها بالاست .یکی از مشکلاتی که در سالهای اخیر در خزانه ها مشاهده شده است . خزان برگهای جوان و اولیه این قلمه ها است که در نهایت سبب خشک شدن قلمه ها در خزانه می شود .
طی بررسی های انجام یافته دو قارچPestalotia theae , Colletotrichum golesporioides سبب این عارضه می گردد .لذا این بررسی به منظور تعیین مؤثرترین قارچ کش و با تعیین تعداد دفعات سمپاشی صورت گرفت و نتایج نشان داد کلیه سموم مورد آزمایش یعنی اکسی کلراید مس ، توپسین ام ، دودین نسبت به شاهد مؤثر و بین دفعات سمپاشی تفاوت معنی داری نداشته است .
کلیدواژه ها:
اکسی کلراید مس ، پشتی تلمبه ای توپسین ام ، دودین چای
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است