بهبود شاخصهای کیفی چای با محلولپاشی عناصر غذایی در شرایط آبیاری تکمیلی |
کد مقاله : 1072-TEACONF |
نویسندگان: |
علی طالبی *، کوروش مجد سلیمی گیلان - لاهیجان - پژوهشکده چای |
چکیده مقاله: |
این پژوهش به منظور بررسی محلولپاشی عناصر غذایی بر بهبود شاخصهای کیفی چای در ایستگاه تحقیقات چای شهید اسلامی شهرستان لاهیجان در سال 1393 اجرا شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار در 4 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل شاهد (محلولپاشی با آب مقطر)، محلولپاشی اوره، روی، مس و منیزیم و ترکیبی از آنها، هر کدام با غلظت (5 در هزار) بودند. نتایج نشان داد که اثر تیمارها بر مقدار عناصر نیتروژن، پتاسیم، مس و روی موجود در برگ سبز چای (01/0p≤) و بر مقدار منیزیم برگ سبز چای (05/0p≤) معنیدار و بر مقدار فسفر برگ غیر معنیدار بود. همچنین محلولپاشی، بیشترین تأثیر را بر ویژگیهای رویت، رنگ نوشابهی چای، عطر، طعم و رنگ تفالهی چای خشک داشت. بیشترین اثر تیمارها بر امتیاز کل چای خشک، مربوط به تیماری بود که مس و روی و ترکیبی از آن دو با منیزیم بهکار برده شده است. |
کلیدواژه ها: |
شاخصهای کیفی چای، آبیاری تکمیلی، محلولپاشی عناصر غذایی، ارزیابی حسی |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |