شناسایی مولکولی مخمرهای موجود در چای کامبوچا
کد مقاله : 1073-TEACONF
نویسندگان:
صمد جمالی *1، مجید قرایی2، سعید عباسی2
1دانشگاه رازی گروه گیاهپزشکی
2دانشگاه رازی
چکیده مقاله:
کامبوچا یک رابطه همزیستی بین مخمرها و باکتری هاست. این میکروارگانیسم‌ها چای شیرین شده را تخمیر و چای کامبوچا که یک منبع غذایی و شفابخش است حاصل می شود. در این بررسی به منظور شناسایی مخمرهای موجود در نوشیدنی کامبوچا، پس از تهیه رقت‌، نمونه‌ها در محیط کشت‌های عصاره‌ی مخمر، عصاره‌ی مالت مخمر آگار و گلوکز مالت پپتون کشت شدند. پس از خالص سازی دی.‌ان.‌ای. نمونه ها استخراج و ناحیه D1/D2 زیر واحد بزرگ ریبوزومی (LSU) با استفاده از آغازگرهای NL4 (عقب‌بر) و NL1 (جلوبر) تکثیر شد. پس از تعیین ترادف و ویرایش، توالی های ما با ترادف‌های موجود در بانک ژن با استفاده از نرم افزار جستجوی BLASTn موجود در پایگاه داده مقایسه شدند. آنالیز فیلوژنتیکی به روش الحاق مجاور با تکرار 1000 بار بوت‌استراپ با استفاده از نرم افزار MEGA5.1 صورت پذیرفت. در این تحقیق بر اساس ناحیه D1/D2 زیر واحد بزرگ دی.ان.ای. ریبوزومی گونه‌های مخمری Pichia kudriavzevii و Galactomyces geotrichum شناسایی شدند. در آنالیز فیلوژنتیکی، صحت شناسایی گونه ها با ضریب اطمینان بالا تائید شد. گونه Galactomyces geotrichum برای اولین بار از نوشیدنی کامبوچا گزارش می شود.
کلیدواژه ها:
چای کامبوچا، مخمرهای آسکومیستی، ناحیه D1/D2 زیر واحد بزرگ ریبوزومی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است