عنوان : بررسی اثرات گل محمدی به عنوان ماده همراه بر روی سه نوع چای فرآوری شده‌ از گونه‌ی Camellia sinensis
کد مقاله : 1078-TEACONF
نویسندگان:
داود علیقلیزاده *1، امید جعفر قلیزاده2، احد فتحی3، سعید صالح مغانلو4
1اردبیل کیلومتر 12 جاده تهران ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آرلو
2مشاور و مدیر فروش گیاه درمانی شفا
3مرکز تحقیقات و آمزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
4مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کشاورزی
چکیده مقاله:
در این آزمایش مدت زمان برهم‌کنش‌های حاصل از اختلاط سه نوع برگ‌های چای گونه Camellia sinensis با گلبرگ‌های خشک شده گل سرخ گونه‌ی Rosa damascenae Mill در زمان‌های مختلف قبل از مصرف بصورت دمنوش گیاهی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این روش مقدار معین از نمونه‌های گونه‌ی چای که تاریخ تولید یکسان داشتند انتخاب و در اندازه‌های یکسان با گلبرگ‌های خشک شده گل محمدی مخلوط شده و به ظروف فلزی مخصوص انتقال داده شدند. بعد از بسته‌بندی ظروف، اطمینان کامل از عدم ارتباط نمونه‌ها با هوای آزاد‌ حاصل گردید. بسته‌های تهیه شده در اتاقک مخصوص با شرایط دمایی 5 ± 21 درجه‌ی سلسیوس، رطوبت نسبی 5±65 درصد نگهداری شدند. در این آزمایش اثرات برهم‌کنش‌های رقم‌های مورد مطالعه‌چای با گلبرگ‌های خشک شده گل محمدی در مدت زمان‌های 60،40،20،1 روز برآورد گردید. برای تهیه هر نوع دمنوش از آب معمولی در دمای جوش از قوری دم کنی از جنس چینی استفاده گردید و در زمان ارزیابی تفاله‌ی آنها گرفته شد. در این بررسی با افزایش مدت زمان نگهداری اثرات جذب رطوبت گلبرگ‌های گل محمدی توسط رقم‌های انتخاب شده‌ی چای افزایش یافته و میزان بو و اسانس تولید شده توسط گلبرگ‌های گل محمدی در رقم چای معطر خارجی با رقم‌های چای دست‌چین ایرانی اختلاف معنی دار مشاهده شد. مقایسه‌ی مقادیر اندازه‌گیری شده نشان داد مخلوط هم زمان رقم‌های چای فاقد مواد افزودنی رنگ و طعم دهنده مصنوعی با گلبرگ‌های خشک شده گل محمدی به عنوان ماده طعم دهنده و آرام بخش طبیعی اثرات مطلوبی در افزایش ذائقه‌ی مصرف کننده‌های چای دارد.
کلیدواژه ها:
کلید واژه: Camellia sinensis، Rosa damascenae ، ماده همراه
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است