مطالعه اثر آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی پلی فنولی های عصاره چای سیاه کلون 100
کد مقاله : 1079-TEACONF
نویسندگان:
فریدون بنداریان *1، آسا ابراهیمی2، فروزنده محجوبی3، اسلام مجیدی4، رضا آزادی گنبد5
1خ نیلوفر-ک.8.پ.16
2استاد و مدیر گروه بیوتکنولوژی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
3هیئت علمی موسسه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
4هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
5لاهیجان،خیابان شیخ زاهد گیلانی، پژوهشکده چای
چکیده مقاله:
در این مطالعه که در آزمایشگاه علوم تحقیقات تهران در سال 95 صورت پذیرفت ، میزان پلی فنول های کل، خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی، متانولی ، آبی- متانولی و اثر ضد تکثیری عصاره آبی- متانولی چای سیاه برروی سلولهای سرطانی روده بزرگ ارزیابی شد. شش پلی فنول اصلی چای سیاه با استفاده از روش فولین سیو کالچو طبق پروتکل1- 14502- ISO اندازه گیری شد و مقادیر هرکدام از آنها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مشخص شد. اثر آنتی اکسیدانی هرکدام از عصاره ها با روش DPPH تخمین زده شد و در نهایت تست MTT در دو زمان 24 و 48 ساعت به منظور بررسی اثرات ضد تکثیری چای سیاه برروی رده سلولی HCT-116 سرطان روده بزرگ انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره آبی-متانولی چای سیاه با 59/0±68/21 و پس ازآن عصاره آبی با 47/0±99/18 (گالیک اسید در هر گرم وزن خشک ) دارای بالاترین میزان پلی فنول کل بود. دو عصاره آبی- متانولی چای سیاه با 24/0±98/46 و عصاره آبی با 14/0±92/31 درصد دارای بالاترین خاصیت آنتی اکسیدانی بودند. عصاره آبی- متانولی چای سیاه دارای 74/0±46/53 درصد در 24 ساعت و 87/0±21/ 41 درصد در 48 ساعت، بازدارندگی در رشد سلولهای سرطانی بودند.
کلیدواژه ها:
آنتی اکسیدان، پلی فنول، سرطان روده بزرگ ،عصاره چای سیاه
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است