ارزیابی فنل کل و محتوای آنتیاکسیدانی در گل اکوتیپهای مختلف ختمی لرستانی Alcea Koelzii |
کد مقاله : 1083-TEACONF (R3) |
نویسندگان: |
زهره آزاده قهفرخی *1، سیده زهره آزاده2، کرامت الله سعیدی3، زهرا لری گوئینی4 1www.mohammadkeihani2017@yahoo.com 2www.zohreazade2015@gmail.com 3استادیار/ دانشگاه شهرکرد 4استادیار/دانشگاه شهرکرد |
چکیده مقاله: |
آنتیاکسیدانتهای مصنوعی برای سلامت انسانها بسیار مضر هستند بنابراین تحقیق برای جایگزین کردن آنتیاکسیدانتهای طبیعی به جای سنتزی ضروری است. مطالعه حاضر با هدف اندازهگیری ترکیبات فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی موجود در عصاره گل در گونهی Alcea Koelzii انجام شد. در تابستان 95 گیاه در فصل گلدهی از طبیعت چهارمحال و بختیاری جمعآوری و بخش زایشی (گل بدون کاسبرگ) در سایه و دمای آزمایشگاه خشک و به روش ماسراسیون عصارهی اتانولی تهیه شد. سپس از عصارهها فنل کل با روش فولین سیوکالتیو و فعالیت آنتیاکسیدانی با روش DPPH انجام شد. آنالیز دادهها در سطح 5% نشان داد که میزان ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی ختمی دارویی در مناطق مختلف متفاوت بدست آمد. که بیانگر اثر شرایط اقلیم رویشگاه بر میزان سنتز این ترکیبات است. حداکثر میزان فنل کل با مقدار 79/57 میلی گرم بر گرم گالیک اسید در اکوتیپ چشمه رستم مشاهده شد و حداکثر قدرت مهار رادیکال آزاد در اکوتیپ کریم آباد با مقدار 1/112 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. مطالعات ما نشان داد که علاوه بر ترکیبات فنولی ترکیبات غیر فنولی هم در میزان فعالیت آنتیاکسیدانی مؤثر هستند که در مناطق مختلف بسته به شرایط میزان این ترکیبات متفاوت است. |
کلیدواژه ها: |
فنل، ظرفیت آنتیاکسیدانی، Alcea Koelzii |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |