آگروتوریسم و نقش آن در توسعه صنعت چای
کد مقاله : 1104-TEACONF
نویسندگان:
محمدجواد گل محمدی *1، سعید مهدوی2، جمشید یوسفی3
1لاهیجان سازمان چای کشور
2کارمند سازمان چای کشور
3صندوق توسعه چای لاهیجان
چکیده مقاله:
چای از محصولات مهم و اساسی در شمال ایران می‌باشد که بیش از 20 هزار هکتار سطح زیر کشت دارد. 10 شهرستان از 16 شهرستان استان گیلان دارای سطح زیر کشت چای می‌باشند که بیش از 45 هزار کشاورز در این عرصه فعالیت می‌کنند. نوع، فرم رشد و چندساله بودن چای در مناطق مختلف گیلان از جاذبه‌های مهم گردشگری کشاورزی (آگروتوریسم) ‌می‌باشد. از باغات شیب‌دار و چشم‌اندازهای زیبای شهرستان‌های املش، لاهیجان، لنگرود گرفته تا باغات مکانیزه و واقع در دشت شهرستان‌های فومن، رشت و رودسر گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند و از طرف دیگر در توسعه کشاورزی و توسعه روستایی نقش اساسی را ایفا می‌کند. 95 درصد از پاسخ‌دهندگان وجود باغات چای را در شهرستان‌های گیلان به عنوان یکی از جاذبه‌های مهم گیلان نام بردند. 86 درصد نقش باغات چای واقع در کوهپایه‌ها را جذاب‌تر و گردش‌پذیرتر از باغات در دشت دانستند. برداشت چای از باغات برای گردشگران جالب بوده و 92 درصد از توریست‌ها تمایل داشتند روند تولید چای سیاه و سبز در کارخانجات چایسازی را مشاهده کنند. بررسی‌ها نشان داد که رهاکردن باغات چای در برخی مناطق اثر منفی روی جذب گردشگر داشته و با آگروتوریسم همبستگی منفی دارد.
کلیدواژه ها:
آگروتوریسم، باغات چای، توسعه روستایی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است