کربن آلی و همبستگی آن با عناصر غذایی پرمصرف درچای فومنات |
کد مقاله : 1121-TEACONF (R1) |
نویسندگان: |
منیژه صیاد * 41986-13753 |
چکیده مقاله: |
نقش خاک بستگی در حمایت از رشد گیاه بطور قابل توجهی به مقدار و شکل قابل استفاده عناصر ماکرو درخاک دارد. در بین عناصر ضروری گیاهان نیتروزن، فسفر و پتاسیم بیشترین احتمال کمبود را دارند و معمولا بصورت کود به خاک اضافه میشوند. این مطالعه به منظور ارزیابی کربن آلی و ارتباط آن با عناصرN, P, K درخاکهای چایکاریهای غرب گیلان انجام شد. برای این منظور از 30 باغ چای در غرب گیلان، نمونه برداری از عمق 30-0 سانتی متر انجام و به آزمایشگاه منتقل شدند. pH، کربن آلی و مقدار عناصر ماکرو با استفاده از روشهای معتبر، تعیین شد. نتایج نشان داد محتوای ماده آلی خاک بر مقدار عناصر پرمصرف در خاک تاٌثیر فوق العادهای دارد و ارتباط معنیدار مثبت بین ماده آلی و عناصر ماکرو در خاکهای تحت کشت چای وجود دارد و نتیجه گیری میتوان کرد که رمز خاک حاصلخیز در بستر کشت چای، هوموس خاک است. |
کلیدواژه ها: |
عناصرماکرو، پتاسیم، نیتروژن، فسفر، غرب گیلان |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |