مقایسه تاثیر کلر هگزدین و گیاه مریم گلی در پیشگیری از ایجاد پنومونی بدنبال عفونت های دهان در بخش مراقبت های ویژه: مطالعه مروری
کد مقاله : 1142-TEACONF
نویسندگان:
محمدرفیع بذرافشان *1، مهرداد حیاتی2
1فارس، لار، دانشکده علوم پزشکی لارستان
2دانشکده علوم پزشکی لارستان
چکیده مقاله:
تامین بهداشت دهان و مراقبت از آن یکی از وظایف اصلی مراقبین بهداشتی و از جنبه های اساسی مراقبت پرستاری در بخش های ویژه است و در جلوگیری از عوارض کشنده ای مانند پنومونی مربوط به ونتیلاتور) vap) نقش دارد. مراقبت ناکافی از دهان سبب تجمع میکروب ها در آن شده و آسپیراسیون های میکروسکوپی این میکروب ها در وقوع پنومونی بیمارستانی در بیماران ICU نقش دارد. خطر ایجاد VAP 21 برابر سایر بیماران بوده و مرگ ومیر این بیماران بیش از 50% است. متاسفانه کلرهگزیدین بدلیل همین خاصیت کاتیونیک ،عوارض جانبی نیز دارد که تغییر در میکروفلور باکتریایی ، تغییر رنگ دندان ها،تغییر حس چشایی ، سوزش مخاط دهان و تورم یک یا دوطرفه ی پاروتید می باشد. جوشانده ی برگ های مریم گلی(saliva officinalis) به صورت غرغره برای شستشو و ضد عفونی کردن دهان و التیام زخم های دهان و حلق استفاده می شود. نتایج مطالعات تاثیر اسانس مریم گلی انواع میکروارگانیسم ها مانند: اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اروئوس نشان می دهد. همچنین نتایج مطالعات کاهش اثرات جانبی دهان شویه های گیاهی نسبت به کلرهگزیدین را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
کلر هگزدین، مریم گلی، پنومونی، عفونت های دهان، بخش مراقبت های ویژه
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است