مطالعه اثرات ضد میکروبی عصاره و اسانس چای کوهی(Stachys lavandulifolia) بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا
کد مقاله : 1147-TEACONF
نویسندگان:
فاطمه ملکی *1، سمیه عطایی جلیسه2
1شهرستان ماسال- خیابان فردوسی- کوچه گلریزان- س پردیس 8- طبقه دوم - واحد دوم
2عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت
چکیده مقاله:
یکی از راههای توسعه داروهای ضد میکروبی با توجه به پدیده مقاومت دارویی، استفاده از داروهای گیاهی به عنوان درمان جایگزین با عوارض کمتر و دسترسی آسانتر میباشد. اسانس و عصاره گیاهان دارویی به دلیل دارا بودن اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی جهت استفاده درصنعت دارویی و میکروبیولوژی مطرح هستند. سودوموناس آئروژینوزا مقاومترین و شایعترین عامل عفونتهای بیمارستانی که تا به امروز در غالب عفونتهای ثانویه از علل مهم مرگ و میردردنیا معرفی گردیده است.هدف این مطالعه، بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره و اسانس گیاه چای کوهی (Stachys lavandulifolia) برروی باکتری سودوموناس آئروژینوزا میباشد. این تحقیق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در آبان ماه سال 1396 انجام شده است. ابتدا عصاره چای کوهی به روش ماسراسیون و اسانس این گیاه با دستگاه کلونجر تهیه شد. اثرات ضدمیکروبی عصاره و اسانس با استفاده از روشهای انتشار دیسک درآگار (دیسک دیفیوژن)، MICو MBC به ترتیب درغلظت 200 و 50 میلی گرم بر میلی لیترتعیین گردید. قطر هاله عدم رشد اسانس و عصاره چای کوهی در روش دیسک دیفیوژن، به ترتیب 20 و 18 میلی متر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره و اسانس چای کوهی به ترتیب 5/12 و 25/6 میلی گرم بر میلی لیتر بود. حداقل غلظت باکتری کشی عصاره و اسانس چای کوهی به ترتیب 25 و 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتیجه اینکه چای کوهی، قابلیت استفاده به عنوان دارویی مفید برای کاهش اثرات مضر داروهای شیمیایی درانسان را دارا می باشد. البته اثر این عصاره و اسانس باید در in vitro و invivo به دقت بررسی شوند.
کلیدواژه ها:
اثر ضد میکروبی، چای کوهی، سودوموناس آئروژینوزا
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است