اثرات دارویی کافئین و آلکالوئیدهای پورینی مربوطه در چای |
کد مقاله : 1155-TEACONF (R1) |
نویسندگان: |
سمیرا منتهای درگاه *1، میلاد جوانمرد2، محمدباقر رضایی3، شبناز کشاورزی4، شاهین جهانگیرزاده خیاوی5 1خیابان شیخ زاهد 2دانشجوی دکتری علوم باغبانی-گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم تحقیقات، تهران، ایران 344416 4لاهیجان، بلوار ۴۵ متری دانشگاه 5لاهیجان،خیابان شیخ زاهد گیلانی، پژوهشکده چای |
چکیده مقاله: |
دمنوش چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های غیر الکلی حاوی کافئین در سطح جهان می باشد که بطور گستردهای در بین مردم جهان پذیرفته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. کافئین در کنار آلکالوئیدهای پورینی دارای اثرات متفاوتی بر سیستمهای زیستی میباشد. کافئین و تئوفیلین بر سیستم عصبی مرکزی اقر میگذارند و در غلظت پایین و متوسط سبب افزایش هوشیاری و تعویق در خستگی میگردند در حالی که در غلظت بالا این مواد موجب عصبانیت، بیخوابی، لرزش و در نهایت تشنج میگردند. در سیستم قلبی و عروقی این مواد مشابه سیستم عصبی در غلظت کم سبب کاهش ضربان قلب و افزایش ملایم فشار خون میگردند اما در غلظتهای بالا این مواد بلعکس عمل مینمایند. در سیستم دفع مایعات بدن (کلیهها) مصرف این مواد موجب افزایش تولید اوره و ترشح آب و الکترولیتها میگردد و در ارتباط با سیستم عضلانی در ماهیچههای صاف مصرف این مواد در غلظت مناسب موجب آرامش میگردد و در ماهیچههای اسکلتی عملکرد عضلات را افزایش میدهد. بطور گلی در رابطه با کافئین و آلکالوئیدهای پورینی موجود در دمنوش چای بایستی بیان نمود که اثرات این مواد در غلظت کم مناسب و آرام بخش میباشد در جالی که با افزایش غلظت این مواد میتوانند تنشزا باشند که مصرف آن موجب عوارض جبران ناپذیزی میتواند گردد. |
کلیدواژه ها: |
دارویی، کافئین، آلکالوئیدهای پورینی، سیستمهای زیستی |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |