بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر رنگدانه‌های فتوسنتزی، برخی از پارامترهای رشد و محتوای فنل گیاه دارویی سنبله نقره‌ای (Stachys byzantina)
کد مقاله : 1156-TEACONF
نویسندگان:
آمنه توان *1، ناصر کریمی2، مسعود مدرسی3
1خوزستان- شهرستان دزفول- روستای زاویه حمودی خیابان امام حسن پلاک 64
2عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه
3عضو هیئت علمی دانشکده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده مقاله:
با توجه به معضل پدیده شور شدن خاک‌های اراضی کشاورزی و اراضی ملی در برخی از نقاط کشور، این شوری می‌تواند یکی از تهدیدهای جدی برای تولیدات کشاورزی، عملکرد و مواد مؤثره‌‌ گیاهان دارویی باشد. بنابراین تعیین آستانه تحمل به شوری و اثرات مستقیم این تنش بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی می‌تواند تعیین کننده توصیه‌های کارشناسانه جهت توسعه و کاشت آن‌ها در عرصه‌های مختلف به منظور ممانعت از عملکردهای نامناسب و ضرر به کشاورزان و مرتعداران باشد. بدین منظور در سال 1395 آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی روی سنبله نقره‌ای با پنج سطح شوری کلرید سدیم (صفر، 5، 25، 75، 125، میلی مولار) و سه تکرار در دانشگاه رازی انجام شد. در این تحقیق تاثیر شوری بر برخی پارامترهای رشدی از قبیل وزن خشک اندام هوایی و ریشه، محتوای رنگیزه‌های فتوسنتزی و میزان محتوای تام فنلی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که با افزایش میزان شوری باعث کاهش وزن خشک اندام هوایی، ریشه و میزان کلروفیلa وb می‌یابد اما محتوای فنل به‌طور معنی‌داری افزایش یافت.
کلیدواژه ها:
کلمات کلیدی: پارامترهای رشد، فنل، فیزیولوژیک، شوری
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است