تأثیر ورمی‌کمپوست بر فراوانی و میزان جمعیت قارچ‌های ساکن فراریشه‌ی باغ‌های چای
کد مقاله : 1166-TEACONF
نویسندگان:
ابوالفضل یحیوی آزاد *1، علی سراجی2، احمد شیرین فکر3، پروین روستا4
1کیاموسوی ۲
2گیلان_ لاهیجان_ خیابان شیخ زاهد گیلانی _ پژوهشکده چای
3مربی پژوهش خاک‌شناسی، پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی؛ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان، گیلان، ایران.
4فلکه گاز کوچه شهید عبادی کوچه 25
چکیده مقاله:
ورمی‌‌کمپوست یک منبع غذایی برای ریزجانداران مفید خاک به شمار می‌رود و محیطی مناسب برای رشد گیاه و مهارکنندگی عوامل بیماری‌زا فراهم می‌آورد. در این تحقیق، اثر کاربرد ورمی‌کمپوست بر فراوانی قارچ‌های ساکن فراریشه در باغ‌های چای در شرایط مزرعه مورد بررسی قرار گرفت. بررسی اثر ورمی‌کمپوست در هفت سطح (صفر، 25/1، 5/2، 5، 10، 20 و 30 تن در هکتار) انجام شد. نتایج نشان داد که ورمی‌کمپوست باعث افزایش جمعیت قارچ‌های فراریشه‌ی چای می‌شود. بیش‌ترین کلونی در تیمار پنج تن در هکتار (92 کلونی) مشاهده شد و کم‌ترین تعداد کلونی تشکیل شده متعلق به تیمار شاهد (هفت کلونی) بود. در هر تیمار فراوان‌ترین جنس قارچی بررسی و ثبت گردید که بر این اساس در تیمار شاهد، قارچ‌های هوازاد، در تیمارهای 25/1، 5/2 و پنج تن در هکتار، قارچ Penicillium spp.، در تیمارهای 10 و 20 تن در هکتار، قارچ Trichoderma spp. و در تیمار 30 تن در هکتار، قارچ Fusarium spp. به‌همراه قارچ‌های هوازاد، بیش‌ترین جمعیت را داشتند.
کلیدواژه ها:
چای، ورمی‌کمپوست، قارچ‌های فراریشه، فراوانی جمعیت.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است