تاثیر گرمایش جهانی بر آینده چای |
کد مقاله : 1176-TEACONF |
نویسندگان: |
شیرین شفیعی *1، علی صالحی2 1صومعه سرا 2دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان |
چکیده مقاله: |
اقلیم همواره عامل تعیینکنندهای به ترتیب در کشاورزی و تولید محصول بوده است. نشانههای بسیار گرمایش جهانی توجه زیادی را در علوم به خود جذب کرده است. دانشمندان در تلاش هستند تا با استفاده از مشاهدات و مدلهای نظری اقلیم گذشته را درک کنند و اقلیم آینده را پیشبینی کنند. سازگاری بوته های چای به تنش های غیر زیستی با افزایش سن مزارع چای می تواند افزایش یابد. الگوی بارش و میانگین و حداکثر دما در تمام مناطق اصلی تولید چای در گذشته ی نزدیک تغییرات مشخصی داشته است. زیاد بودن و کمبود آب گیاهان چای را تحت تأثیر قرار داده و فشار اقلیمی آنها را از بین خواهد برد. تغییر شرایط اقلیمی غلظت متابولیت های ثانویه را که برای کیفیت چای بسیار مهم می باشند تحت تأثیر قرار می دهد. با توجه به یافته های اخیر افزایش دما ممکن است کیفیت چای را کاهش دهد. انتظار می رود تغییر اقلیم نه تنها کیفیت چای را کاهش دهد، بلکه کمیت محصول چای را نیز کاهش بدهد: مثل پیامد افزایش فرسایش خاک، آفات، و بیماری هایی که مقاوم تر می شوند. بهطور کلی، یک افزایش محدود در دما باعث افزایش عملکرد چای می شود. در حالی که دمای بالاتر از دمای بهینه باعث کاهش بهره وری باغ چای می شود. |
کلیدواژه ها: |
اقلیم، افزایش دما، دی اکسیدکربن،چای |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |