بررسی تاثیر مقادیر و منابع پتاسیم بر جذب غلظت عناصر غذایی در چای
کد مقاله : 1178-TEACONF
نویسندگان:
علی فاطمی چوکامی *
پژوهشکده چای
چکیده مقاله:
چکیده
به‌منظور بررسی تاثیر منابع و مقادیر کود پتاسیم بر جذب عناصر غذایی در برگ سبز چای طرحی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد. فاکتورها شامل دو منبع کود پتاسیم (کلرور و سولفات پتاسیم) و سه سطح پتاسیم (100، 150 و 200 کیلوگرم K2Oدر هکتار) به علاوه یک تیمار شاهد بود. آزمایش در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی فشالم از ایستگاه های اصلی پژوهشکده چای بر روی چای هیبریدی اجرا شده است. کود های نیتروژن و فسفر بر اساس توصیه کلی ایستگاه تحقیقاتی فشالم در همه کرت ها بطور یکنواخت اعما شده اند. نمونه برداری خاک قبل از اجرای آزمایش انجام شد. نمونه برداری برگ سبز چای طی دو مرحله؛ چین بهاره و تابستانه از هر کرت صورت گرفت و عناصر مورد بررسی شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منزیم و روی در برگ سوم چای اندازه گیری شد. محاسبات آماری انجام و مقایسه میانگن های آنها به روش دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که در چین بهاره تنها اثر متقابل نوع و مقدار کود پتاسیم بر جذب عنصر روی در برگ سبز چای معنی دار شد بطوریکه بیشترین مقدار روی در تیمار 100 کیلوگرم کلرور پتاسیم و کمترین مقدار آن در تیمار 100 کیلوگرم سولفات پتاسیم بدست آمد. در چین تابستانه فقط اثر نوع کود پتاسیم از منبع کلرور پتاسیم بر مقدار نیتروژن برگ سبز چای نسبت به سولفات پتاسیم تاثیر معنی دارتری داشت.
کلیدواژه ها:
واژه‌های کلیدی: ایران، پتاسیم، چای، عناصر غذایی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است