اثر سطوح و منابع پتاسیم بر عملکرد و درصد ماده خشک در چای هیبریدی
کد مقاله : 1179-TEACONF
نویسندگان:
علی فاطمی چوکامی *
پژوهشکده چای
چکیده مقاله:
چکیده
به‌منظور مطالعه اثر سطوح و منابع مختلف کود پتاسیم بر برخی شاخص‌های کمی گیاه چای، آزمایشی در قطعه هیبریدی ایستگاه تحقیقات چای فشالم (غرب استان گیلان) با شش تیمار در سه تکرار به همراه یک تیمار شاهد با طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی در سالهای 1383 الی 1386 به مرحله اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش بر مبنای K2O عبارت بودند از: K0 (شاهد)، 100 K(مصرف پتاسیم از منبع کلرور پتاسیم)، 100K (مصرف پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم)، 150K (مصرف پتاسیم از منبع کلرور پتاسیم)، 150K (مصرف پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم)، 200K (مصرف پتاسیم از منبع کلرور پتاسیم) و 200K (مصرف پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم). صفات مورد مطالعه شامل عملکرد برگ سبز چای و درصد ماده خشک بودند. نتایج آزمایش نشان داد که کلرور پتاسیم در مقایسه با سولفات پتاسیم تأثیر معنی‌دارتری بر عملکرد برگ سبز چای داشت و بیشترین عملکرد چای در تیمار شاهد و 100 کیلوگرم کلرور و سولفات پتاسیم به دست آمد که تفاوت معنی‌داری باهم نداشتند اما با تیمارهای 150 و 200 کیلوگرم کود از دو منبع کود پتاسیم تفاوت معنی‌داری داشتند بطوریکه افزایش سطوح کود سولفات پتاسیم باعث کاهش عملکرد برگ سبز چای شد.
کلیدواژه ها:
واژه‌های کلیدی: ایران، پتاسیم، چای، عملکرد، عناصر غذایی.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است