تأثیر سرکه چوب بر برخی ویژگی‌های شیمیایی چند خاک اسیدی باغ‌ چای
کد مقاله : 1181-TEACONF
نویسندگان:
پروین روستا *1، کتایون اسلامی2، احمد شیرین فکر3
1فلکه گاز کوچه شهید عبادی کوچه 25
2کارشناس آزمایشگاه
3لاهیجان خ- شیخ زاهد پژوهشکده چای
چکیده مقاله:
ماده آلی به دلیل اثرات سازنده‌ای که بر خصوصیات فیزیکی (پایداری خاکدانه‌ها)، شیمیایی (افزایش ظرفیت نگهداری عناصر) و زیستی (تسهیل فعالیت زیست توده میکروبی) دارد، رکن اساسی باروری خاک شناخته شده است. در این تحقیق اثر کاربرد، سرکه چوب بر برخی خصوصیات شیمیایی سه نمونه خاک باغات چای با pH مختلف در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله اثر سرکه چوب درسه سطح (صفر،.نیم و یک درصد) بر روی سه خاک باغ چای با pH اولیه 4 ، 5/4 و 5/5 با 2 تکرار انجام شد. سپس پس از ایجاد تعادل از خاک عصاره گیری و مقدار pH ، مجموع کلسیم و منیزیم ، پتاسیم و فسفر هر یک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در هر سه خاک با افزایش درصد سرکه چوب از مقدار pH و فسفر خاک کاسته شد ولی در مورد مجموع کلسیم و منیزیم و پتاسیم با افزایش درصد سرکه چوب میزان آنها در محلول خاک افزایش یافت و بیشترین افزایش مقدار در سطح یک درصد سرکه چوب در خاک اول مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
چای، سرکه چوب، ماده آلی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است