بررسی تنوع ژنتیکی چای‌های وارداتی
کد مقاله : 1002-TEACONF
نویسندگان:
شاهین جهانگیرزاده خیاوی *1، کوروش فلک رو2، رضا آزادی گنبد3
1لاهیجان،خیابان شیخ زاهد گیلانی، پژوهشکده چای
2خیابان شیخ زاهد گیلانی- پژوهشکده چای
3پژوهشکده چای، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان، ایران
چکیده مقاله:
گیاه چای (Camellia sinensis (L.) O. Kuntze) در منطقه شمال کشور ایران خصوصا در استان گیلان از نظر اقتصادی دارای اهمیت بسیار بالایی می‌باشد. در گذشته ارقامی با اهداف مختلف از کشورهای تولید کننده چای وارد گشته اند که تنوع موجود در بین آنها توسط کاربرد 10 آغازگر RAPD مورد بررسی قرار گرفت. این نشانگرها تولید 71 باند چند شکل و 27 باند یک شکل در کل نمودند. که آغازگر P33 با تولید 10 باند چند شکل بیشترین باند چند شکل را تولید نمود. در صد چند شکلی کل نیز حدود 45/72 درصد بدست آمد. بر اساس این داده‌ها شاخص‌های تعداد الل مشاهده شده، تعداد آلل موثر، ضریب ژنتیکی نی و شاخص شانون به ترتیب برابر 95/1، 67/1، 37/0 و 54/0 محاسبه گردید. بطور کلی از نتایج بررسی حاضر مشخص گردید که کلونی‌های وارداتی دارای تنوع بالایی می‌باشند که مناسب است در برنامه‌های اصلاح کلاسیک گیاه چای با اهداف خاص وارد گردند.
کلیدواژه ها:
چای،کلون خارجی، شاخص شانون، تنوع ژنتیکی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است