اثر مهارکنندگی عصاره ی اتانولی برگ سبز چای روی بیماری های مهم قارچی
کد مقاله : 1011-TEACONF (R2)
نویسندگان:
هادی رهاننده *
لاهیجان خیابان شهید بهشتی پلاک 95
چکیده مقاله:
در سال های اخیر استفاده از فراورده های گیاهی در ممانعت عوامل بیماریزا از جمله باکتری ها و قارچ ها بطور گسترده استفاده شده. عصاره برخی از گیاهان به دلیل دارا بودن ترکیبات خاص دارای خواص ضد قارچی می باشند. این مطالعه در طی سال‌های 94 -96 در پژوهشکده چای انجام شد. هدف این مطالعه، بررسی اثر ضد قارچی عصاره اتانولی برگ سبز چای (Camellia sinensis) علیه هشت گونه ی قارچ بیماریزای گیاهی شامل Rhizoctonia solani، R. oryzae-sativa، Sclerotinia sclerotiorum، Sclerotium rolfsii، Macrophomina phasedina ، Fusarium solani ، F. oxysporum و F.sporotrichioides به اجرا در آمد. ابتدا برگ های سبز چای بعد از جمع آوری خشک شده و عصاره ی آن با استفاده از حلال اتانول استخراج شد. تاثیر عصاره روی قارچ های بیماریزای گیاهی به روش اختلاط با محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین تاثیر را در تمام غلظت ها روی قارچ هایM. phasedina و F. oxysporum ، در غلظت 1 10و 1-10 روی قارچ های R. solani ، S. sclerotiorum و F. sporotrichioides تحت تاثیر قرار گرفت. حال آن که در مورد قارچ های دیگر حتی در غلظت اول نیز رشد متوقف نشد. با توجه به این که مطالعات کمی روی اثرات ضد قارچی گیاه چای منتشر شده است، نتایج این تحقیق بیانگر قابلیت گیاه چای در کنترل بعضی قارچ های بیماریزای گیاهی می باشد. همچنین می توان گفت اتانول بهترین حلال برای استخراج مواد ضد قارچی از این گیاه می باشد.
کلیدواژه ها:
چای، عصاره، اتانولی، ضد قارچی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است