تاثیر پنج عصاره‌ی آبی گیاهی در بازداری از رشد Sclerotinia sclotiurom عامل سر خشکیدگی درختان توت در استان گیلان
کد مقاله : 1012-TEACONF (R2)
نویسندگان:
هادی رهاننده *
لاهیجان خیابان شهید بهشتی پلاک 95
چکیده مقاله:
استفاده از قارچکش‌ها ، هسته اصلی درمان بیماری های قارچی را تشکیل می‌دهد. ولی به دلیل افزایش روز افزون مقاومت قارچها به سموم و وجود عوارض جانبی، خصوصا سرطان کاربرد یک روش کمکی و کاربردی برای درمان این بیماری اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. این تحقیق در طی سال های 96-95 در مرکز تحقیقات ابریشم ایران انجام شده است. در طی این تحقیق قارچ عامل بیماری سرخشکیدگی توت Sclerotinia sclotiurom از باغات آلوده بدست آمد. از عصاره‌ی آبی 5 گیاه سیر، آویشن، چای، چریش و نعناع فلفلی در سه غلظت 1-10، 2-10 و 3-10 برای بررسی تاثیر آنها در بازداری از رشد ریسه ای در سطح تشتک استفاده شد. بر اساس نتایج این تحقیق عصاره آب سیر در سه غلظت بالا به ترتیب به میزان 100%، 33/33% و 33/8% باعث بازداری از رشد ریسه ای قارچ Sclerotinia sclotiurom گردید. عصاره‌ی آبی چهار گیاه دیگر در هیچ غلظتی توان بازداری از رشد ریسه ای قارچ را در سطح تشتک نشان نداد.
کلیدواژه ها:
چای،سرخشکیدگی توت، گیلان، Sclerotinia sclotiurom
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است