(مقاله مروری) مقایسه روش‌های مختلف استخراج ساپونین در ترکیبات گیاهی
کد مقاله : 1020-TEACONF (R1)
نویسندگان:
سیده کیمیا میرحق پرست *1، سمر رمزی2
1خیابان آزادی، جاده چم‌خاله، کوچه ذاکری (روحی)، منزل میرحق پرست
2لاهیجان، خیابان شیخ زاهد، پژوهشکده چای
چکیده مقاله:
در گذشته متداول‌ترین روش استخراج ترکیبات گیاهی استفاده از حلال‌های آلی بود که به دلیل طولانی بودن زمان استخراج، مصرف مقادیر زیاد حلال و در نتیجه آلوده‌سازی محیط زیست و در مواردی تجزیه گرمایی برخی ترکیبات، استفاده از این روش‌ محدود شده است. کاربرد وسیع ترکیبات گیاهی سبب به وجود آمدن روش‌های مختلف استخراج شده است تا ضمن آلودگی کمتر، میزان محصول نهایی افزایش یافته و پاسخگوی نیاز امروز باشد. ساپونین‌ها از جمله متابولیت‌های ثانویه گیاهی هستند که به طور گسترده در صنایع غذایی و دارویی استفاده می‌شوند. مقاله پیش رو بر روش‌های استخراج ساپونین با تاکید بر روش‌های سنتی و مدرن به کار گرفته شده در پژوهش‌های پیشین تمرکز دارد. از آنجایی که انتخاب روش استخراج باید متناسب با هدف آزمایش و ترکیبات در دسترس باشد، در این پژوهش سعی بر این است که انواع روش‌های سنتی و مدرن استخراج ساپونین را از نظر مقدار محصول نهایی و مدت زمان بهینه مقایسه نماییم.
کلیدواژه ها:
واژه های کلیدی: استخراج، ترکیبات گیاهی، تکنولوژی سبز، ساپونین
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است