بررسی پایداری و زمان ماندگاری نوشیدنی چای سبز سرد حاصل از ضایعات چای سبز
کد مقاله : 1021-TEACONF (R1)
نویسندگان:
سعید اسمعیلی سقالکساری *1، بهزاد علاالدینی2، شیوا روفی گری حقیقت3
1گیلان رشت سلیمانداراب نرسیده به مزار میرزاکوچک بن بست شهید اردلان نظری روبروی کلینک پاستور
2معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
3خ شیخ زاهد گیلانی
چکیده مقاله:
حدود % 80 کل چای مصرفی در کشورهای آمریکا و ایتالیا به صورت چای سرد می باشد. چای سبز به دلیل داشتن پلی فنل های غیراکسید شده دارای خواص آنتی اکسیدانی قویتری نسبت به چای سیاه می باشد به همین دلیل خواص داروئی و تغذیه ای آن بیشتر از چای سیاه است.
هدف از این پژوهش بررسی پایداری و زمان ماندگاری نوشیدنی چای سرد سبز حاصل از ضایعات چای سبز بوده است. و نوشیدنی چای سبز با غلظتهای متفاوتی از عصاره ضایعات چای سبز شامل 5% 10% 15% تهیه شد و پس از آماده سازی به مدت 2 ماه در4 درجه سانتیگراد نگهداری شد.آزمونهای انجام شده شامل حسی و شیمیایی ( کافئین ،کدورت (رنگ کل) ، چگالی ، ماده جامد ، PH ) بودند.
نتایج نشان داد نوشیدنی چای سبز نسبت به شاهد (رانی لیمو) دارای مقبولیت بیشتری و همچنین در میان ارزیاب ها از نظر میزان رنگ ، عطر ، بافت دارای محبوبیت بیشتری بوده است و عدم تفاوت معنی دار در بین تیمارهای غلظت چای سبز از نظر ارزیاب های حسی نشان می دهد می توان به منظور افزایش خواص آنتی اکسیدانی نوشیدنی از غلظت های بالاتر چای سبز در نوشیدنی استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
چای ، چای سبز ، ضایعات چای سبز ، نوشیدنی ، محصول جدید
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است