مقایسهی اثرات ضد باکتریایی عصارهی آبی کلونهای مختلف چای بر جنسهای مهم باکتریهای بیماریزای گیاهی |
کد مقاله : 1033-TEACONF (R1) |
نویسندگان: |
رویا کریمی پورکاشانی * گلسار- بلوار دیلمان |
چکیده مقاله: |
یکی از موثرترین روشهای مقابله با بیماریهای گیاهی مبارزه شیمیایی میباشد اما با توجه به اثرات سوء ترکیبات شیمیایی بر محیط زیست و ایجاد مقاومت برخی عوامل بیماریزا به این نوع سموم استفاده از ترکیبات گیاهی که قابل بازگشت به طبیعت بوده و آلودگی ایجاد نمیکنند را جایگزین مناسبی میتوان در نظر گرفت. برخی از این ترکیبات در عصارهی گیاهان یافت می شود. به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصارهی آبی برگ سبز چای (Camellia sinensis) علیه 5 گونهی بیماریزای گیاهی شامل Xanthomonas .arboricolapv. Juglandis، Pectobacterium. caratovorum subsp. Carotovorum، Dickey. zeae، Psudomonas syringaei و Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایهی کاملا تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی پژوهشکدهی چای انجام شد. برگ سبز چای کلونهای 100، آسام و هیبرید بذری جمعآوری، خشک و آسیاب گردید و با آب مقطر استریل به مدت 1 ساعت جوشانده شد و از کاغذ صافی واتمن عبور داده شد. از هرکدام پنچ سری رقت تهیه و دیسک-های حاوی عصاره با رقت های مختلف بر روی 5 گونه باکتری، روی محیط کشت نوترینت آگار قرار داده شد و بعد از 48 ساعت قطر هاله عدم رشد اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که باکتریهای Clavibacter، Xanthomonas و Pseudomonas، در کلون 100 از حساسیت بیشتری نسبت به رقت 5/0 سیسی عصارهی آبی برخوردار بودند و به ترتیب 93/1، 1 و 23/0 سانتی متر هالهی بازدارنده داشتند. همچنین باکتری Dickeya در رقم آسام و باکتری Pectobacteria در رقم هیبرید بذری نسبت به رقت 5/0 سیسی عصارهی آبی حساس بودند. |
کلیدواژه ها: |
کلمات کلیدی: اثر ضد باکتریایی عصاره، عصارهی آبی، کنترل بیولوژیک، Camellia sinensis. |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |