مطالعات آناتومیکی برگ چای (Commelia sinensis)
کد مقاله : 1059-TEACONF
نویسندگان:
فاطمه نژاد حبیب وش *1، محمدباقر رضایی2، ویس خالدی سرگز3، رامین امانی راد3
1ارومیه- خیابان سرداران 1- کوی نیلوفر-پلاک 43
244416
3مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب- دانشگاه ارومیه
چکیده مقاله:
چای سبز از گیاه sinensis Camellia از خانواده Theaceae گرفته شده است. ترکیبات موجود در چای سبز عبارتند از: اسیدهای آمینه، کربوهیدرات، مواد معدنی، لیپید، ویتامین، گزانتیک اسید، زیرواحدهای فرار و پلی فنول ها . مهم ترین زیرواحد زیستی چای سبز پلی فنول ها می باشند که به عنوان کاتچین شناخته می شوند، این پلی فنول ها نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شوند.. از اثرات چای سبز می توان کاهش وزن بدن.، استحکام دندان ها و استخوان ها ، ضد استرس، سم زدایی از کبد و پیشگیری از آلزایمر نام برد. در این مطالعه ساختار تشریحی پهنک برگ و رگبرگ میانی گیاه چای مورد بررسی قرار گرفت. حضور روزنه آنموسیتیک و کرک های ترشحی و ساختاری تک سلولی در ساختار تشریحی پهنک و رگبرگ میانی قابل توجه بود. اسکلریدهای منفرد استخوانی و بلورهای اگزالات کلسیم بیشتر نزدیک به رگبرگ میانی قابل مشاهده بود. ضخامت کوتیکول در منطقه رگبرگ میانی بیشتر از بقیه قسمت های پهنک بود. تیپ برگ از نوع dorsiventral (پشتی و شکمی) بود؛ مزوفیل اسفنجی از 7 لایه تشکیل شده بود، مزوفیل نردبانی متشکل از دو لایه بود؛ میانگین ضخامت مزوفیل نردبانی و اسفنجی به ترتیب 82.5 µm و 157.5 µm بود.
کلیدواژه ها:
برگ، ساختار تشریحی، Comellia sinensis
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است