بررسی تاثیر کاربردکودهای ازته و پتاسه بر وزن تر گیاه استویا در باغ‌های چای کف‌بر شده
کد مقاله : 1061-TEACONF
نویسندگان:
حمیرا چایچی سیاهکلی *1، شاهین جهانگیرزاده خیاوی2، سیروس بیدریغ3
1استان گیلان - لاهیجان - خیابان شیخ زاهد گیلانی - پژوهشکده چای کشور
2لاهیجان،خیابان شیخ زاهد گیلانی، پژوهشکده چای
3گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات کودهای ازته و پتاسه بر میزان وزن تر گیاه استویا در باغ‌های چای هرس کف بر شده آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و به صورت مزرعه‌ای در منطقه سیاهکل در جنوب شرقی استان گیلان به اجرا درآمد. دو عامل موجود در این آزمایش شامل: کود شیمیایی ازته و پتاسه بودند. عامل اصلی کود شیمیایی ازته در سه سطح 50 ، 70 و 100 کیلوگرم و کود شیمیایی پتاسه در سه سطح 40، 60 و 100 کیلوگرم در هکتار در کرت‌های اصلی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از کودهای شیمیایی ازته و پتاسه بر صفت وزن تر بوته گیاه استویا تأثیر مثبت داشت. به نظر می‌رسد مصرف ازت تأثیر مثبت بر روی صفت مورد بررسی داشته است. بیشترین وزن تر بوته در تیمار N1K2 با کاربرد 50 کیلوگرم کود ازته و 60 کیلوگرم کود پتاسه در هکتار و به دست آمد. در بررسی تک کود ها نیز کود ازته به میزان 70 کیلوگرم در هکتار و کود پتاسه به میزان 60 کیلوگرم در هکتار بهترین عملکرد وزن تر را نشان دادند.
کلیدواژه ها:
چای، استویا، کود، وزن تر
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است