اثرمحلول‌پاشی اوره و عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کمی و کیفی برگ سبز چای
کد مقاله : 1071-TEACONF (R1)
نویسندگان:
علی طالبی *، کوروش مجد سلیمی
گیلان - لاهیجان - پژوهشکده چای
چکیده مقاله:
روش مرسوم برای کوددهی در باغ‌های چای به‌صورت جامد‌پاشی است. به نظر می‌رسد ‌محلول‌پاشی کودها می‌تواند مقدار مصرف کود را کاهش و باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی برک سبز چای شود. این پژوهش در ایستگاه تحقیقات چای شهید اسلامی شهرستان لاهیجان در سال 1393 و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش (10 تیمار) شامل شاهد (محلول‌پاشی با آب مقطر)، محلول‌پاشی اوره، روی، مس و منیزیم و ترکیبی از آن‌ها، هر کدام با غلظت (5 در هزار) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد برگ سبز چای مربوط به تیمار محلول‌پاشی اوره بود که 50 درصد نسبت به شاهد افزایش عملکرد داشت. محلول‌پاشی ریزمغذی‌ها اگرچه بر عملکرد تاثیر چندانی نداشت اما سبب افزایش شاخص‌های کیفی برگ سبز چای گردید. محلول پاشی اوره + مس و اوره + روی + مس بیشترین تاثیر را بر افزایش میزان کافیین و تانن برگ سبز چای داشتند.
کلیدواژه ها:
اوره، عناصر ریز مغذی، برگ سبز چای، کیفیت چای
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است