مطالعه اثرات ضد میکروبی عصاره اتانولیگیاه شاهی (Lepidiumsativum) بر روی تعدادی از باکتری های بیماریزا
کد مقاله : 1090-TEACONF
نویسندگان:
فرشاد کنعانی *1، سمیه عطایی جلیسه2
1پشت شهرداری- جنب آموزشگاه درسا-طبقه اول-پلاک 68
2دانشگاه ازاد واحد رشت
چکیده مقاله:
گیاهان دارویی مخازن غنی از متابولیت های ثانویه و در واقع منابع موثره اساسی بسیاری از مواد دارویی می باشند . که یک یا برخی از اندام های آنها حاوی ماده ی مؤثره است . این ماده که کمتر از 1% وزن خشک گیاه را تشکیل می دهد. دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده است .
هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی گیاه شاهی(Lepidiumsativum)می باشد.این تحقیق در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، در تابستان سال 1396 انجام شده است.در ابتدا عصاره اتانولی 70 درصدگیاه شاهی به روش ماسراسیون تهیه شد. اثرات ضدمیکروبی عصاره روی باکتری های اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از روش های MIC و MBC، حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی باکتری ها، در غلظت 500 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره، تعیین گردید.
حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره شاهی علیه سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی، به ترتیب 25/31 و 125 میلی‌گرم بر میلی ‌لیتر بود. حداقل غلظت باکتری کشی به ترتیب، 5/62 و 250 میلی گرم بر میلی لیتر گزارش می شود. عصاره هیدروالکلی شاهی بر روی دو باکتری کلبسیلا پنومونیه و استافیلوکوکوس اورئوس اثر ضدمیکروبی نداشت.
به طور کلی می توان نتیجه گرفت که گیاه شاهی، قابلیت استفاده به عنوان دارویی مفید برای کاهش اثرات مضر داروهای شیمیایی در انسان را دارا می باشد.
کلیدواژه ها:
اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس، سودوموناس،، کلبسیلا،Lepidiumsativum
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است