بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره دارچین (Cinnamomum verum) در شرایط Invitro
کد مقاله : 1092-TEACONF
نویسندگان:
مرضیه سادات دیده وری *
رشت،انتهای بلوارشهیدافتخاری،جاده فومن،روبروی مجتمع دخانیات،خیابان توحید،کوچه توکل۲،فرعی دوم،سمت راست،منزل شخصی آقای دیده وری،کدپستی:۴۱۵۹۶۷۶۶۵۹
چکیده مقاله:
ابتدا اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی، به روش دیسک دیفیوژن صورت گرفت و میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره و دیسک های آنتی بیوتیک جنتامایسین و تتراسایکلین علیه باکتری های اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا اندازه گیری شد. سپس با روش های MIC و MBC،حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی عصاره دارچین علیه باکتری های مورد بررسی اندازه گیری شد. .این تحقیق در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و در تابستان سال 1396 انجام شد. هاله های عدم رشد عصاره دارچین در غلظت 500 میلی گرم بر میلی لیتر علیه باکتری های ذکر شده در روش دیسک به ترتیب 11، 12، 16 و 11 میلی متر اندازه گیری شد. براین اساس باکتری استافیلوکوکوس اورئوس دارای بیشترین هاله عدم رشد در روش دیسک می باشد. باکتری اشرشیاکلی به آنتی بیوتیک تتراسایکلین مقاومت نشان داد. در روش رقت لوله ای نیز عصاره مورد نظر، اثر بازدارندگی و کشندگی رشد باکتری های مورد مطالعه را ایجاد کرد و حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره اتانولی دارچین علیه باکتری های یاد شده، به ترتیب 25/60، 25/60، 12/30 و 25/60 میلی گرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی عصاره دارچین علیه همین باکتری ها، به ترتیب 125، 125، 25/60 و 125 میلی گرم بر میلی لیتر بود. براساس نتایج حاصله ، عصاره اتانولی دارچین بر رشد باکتری ها اثر بازدارندگی و کشندگی قابل قبولی را نشان داد. لیکن برای کاربردهای بالینی این عصاره، انجام تحقیقات بالینی ضروری است.
کلیدواژه ها:
اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، Cinnamomum verum
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است