مطالعه اثر سالیسیلیک اسید بر گیاه بادرنجبویه Melissa officinalis L. و بررسی آنتی اکسیدان ها تحت شرایط خشکی
کد مقاله : 1107-TEACONF
نویسندگان:
فاطمه جمال امیدی *1، هانیه محجل شجاء2، ریحانه سریری2
1لاهیجان- شهید بهشتی 24- تقاطع نیما 20-پلاک 6
2هیئت علمی
چکیده مقاله:
در این مقاله اثر سالیسلیک اسید بر گیاه بادرنجبویه تحت تنش خشکی مورد بررسی قرار گرفته تا ترکیبات آنتی اکسیدانی این گیاه تحت تنش های مذکور اندازه گیری شود.گیاه بادرنجبویه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی کاربرد دارد. این تحقیق در دانشکده علوم دانشگاه گیلان در سال جاری انجام شد. برای این منظوربذر گیاه بادرنجبویه پس از ضد عفونی در گلدان های مناسب کشت گردید و پس از رشد، در مرحله 6 برگی تحت تنش خشکی قرار گرفت و همزمان هورمون سالیسیلیک اسید بر روی برگ گیاه اسپری شد. برداشت نمونه در سه مرحله (قبل گلدهی،گلدهی و بعد گلدهی( انجام شد و در هر سه مرحله میزان فنل ، فلاونویید و آنتوسیانین مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسپری سالیسیلیک اسید بر روی برگها در مراحل رشد، ضمن افزایش میزان ترکیبات آنتی اکسیدانی باعث بهبود اثر خشکی گردید و سبب بهبود وضعیت فیزیولوژیکی گیاه بادرنجبویه می گردد.
کلیدواژه ها:
بادرنجبویه، ترکیبات آنتی اکسیدانتی، خشکی، سالیسیلیک اسید.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است