امکان سنجی ایجاد موزه فرهنگ خوراک ،دمنوش و سلامت گیلان
کد مقاله : 1133-TEACONF
نویسندگان:
روشن بابایی *
استادیار پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان
چکیده مقاله:
گردشگری خوراک ظرفیت بسیارمهمی در نقاط مختلف جهان است زیرا یک گردشگرهمواره بطور تقریبی حدود یک پنجم از هزینه سفر خود را به خوراک و نوشیدنی اختصاص می دهد و این یکی از محورهای مهم سفر در سطح دنیا است. خوراک وگیاهــان دارویــی عــلاوه بــر نقشــی کــه می تواننــد در بهبــود ســلامتی و کیفیــت زندگــی انســان ها داشــته باشــند، تاثیــر بســزایی در ایجــاد ظرفیت هــای گردشــگری و جــذب توریســت نیــز دارنــد در این نوشتاربــه بخشــی از ایــن قابلیت هــا به خصــوص در ایجــاد موزه هــای خوراک و گیاهــان دارویــی پرداختــه شـده است و هدف از آن شناسایی عوامل موثر برطراحی مجموعه موزه ، سلامت انسان با استفاده از خوراک مناسب و دمنوش گیاهی و اشتغال و درامدزایی با افزایش گردشگران دراستان گیلان می باشد.دمنوش های گیاهی وگیاهــان دارویــی هــر منطقه بــه عنــوان گنجینــه طبیعــی آن شــناخته می شــوند. ایــن منابــع طبیعــی ارزشــمند ضمــن تامین ســلامت و بهبــود شــاخصه های زندگــی، تاکنــون تاثیــر بســزایی در فرهنــگ جوامــع مختلــف داشــته انــد. حضــور گیاهــان دارویــی و ادویــه ای در فرهنــگ کشــورهای مختلــف، ســبب ایجــاد جاذبه هــای گردشــگری شــده اســت کــه نقــش مهمــی در اقتصــاد آنهــا دارد. این تحقیق با بهره گیری از نظر خبرگان به روش گلوله برفی در شهر رشت انجام شده است و77 درصد پاسخ دهندگان موافق ایجاد موزه فرهنگ خوراک دمنوش و سلامت گیلان در شهر رشت هستند.
کلیدواژه ها:
دمنوش،سلامت،کشاورزی،گیاهان دارویی،موزه
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است