کاربرد حسگرهای الکترونیکی در ارزیابی کیفی چای |
کد مقاله : 1151-TEACONF (R1) |
نویسندگان: |
سیداحمد تقی شکرگذار *1، شیوا روفی گری حقیقت2، مریم السادات متولی جلالی3، شهرزاد شایگان4 1لاهیجان-خیابان شیخ زاهد گیلانی 2خ شیخ زاهد گیلانی 3خیابان شیخ زاهد گیلانی پژوهشکده چای 4رشت, مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان |
چکیده مقاله: |
افزایش کیفیت محصول از جمله اهدف اصلی واحدهای تولیدی بخصوص در صنایع غذایی میباشد. ارزیابی کیفیت محصول غذایی برپایه روشهای آزمایشگاهی انجام میگیرد. دستگاههای تجزیه دقیق مانند کروماتوگرافی گازی و اسپکتروفتومتری میتوانند کمترین مقدار ترکیبات موثر در کیفیت محصول را شناسایی کنند اما این دستگاهها موادی را که با کیفیت ارتباطی ندارند نیز شناسایی میکنند. بنابراین تعیین اینکه کدام بخش از خروجی آنها مد نظر است، بر پیچیدگی چنین سیستمهایی میافزاید. از طرفی مورد پذیرش واقع شدن ماده غذایی تنها با انجام آزمایشهای حسی امکانپذیر است. نتایج بدست آمده از این آزمایشات به شرایط جسمی و روحی افراد مورد آزمایش و همچنین محیط انجام آزمایش، وابستگی بسیار زیاد داشته و موجب عدم انسجام کافی در این نوع ارزیابیها میگردد. امروزه روشهای مستقیم و باخطای کمتر برای بازسازی مصنوعی حواس پنجگانه جهت سنجش بو و مزه ایجاد شده است. بینی و زبان الکترونیکی نمونهای از ابزارهای این فناوری میباشند که کاربرد آنها در ارزیابی کیفی مواد غذایی به خصوص نوشیدنیها در حال گسترش است. محققان ثابت نمودند میتوان برای تعیین خصوصیات حسی چای از ایندو ابزار استفاده نمود، که نتایج حاصل از آن همبستگی زیادی با نتایج ارزیابیهای حسی توسط چشندهها داشته است |
کلیدواژه ها: |
حسگر الکترونیکی، چای، کیفیت |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |