تاثیر 5 عصاره‌ی آبی گیاهی در بازداری از رشد Fusarium oxysprum عامل پژمردگی طوقه و ریشه توت در استان گیلان
کد مقاله : 1013-TEACONF (R2)
نویسندگان:
هادی رهاننده *
لاهیجان خیابان شهید بهشتی پلاک 95
چکیده مقاله:
امروزه به دلیل آلودگی های زیست محیطی تمایل به روش های جایگزین شیمیایی برای کنترل بیماری های گیاهی بیشتر شده است. یکی از روش های مناسب برای کنترل بیماری‌های گیاهی استفاده از عصاره های گیاهی می باشد. قارچ Fusarium oxysprum یکی از مهمترین قارچ های بیماری زای گیاهی می باشد که در گیاهان مختلف از جمله توت باعث بیماری می شود. این قارچ باعث بیماری پوسیدگی طوقه توت در استان گیلان و دیگر توتستان ها می شود. این بررسی در مرکز تحقیقات ابریشم کشور و در سال 1396 انجام شده است. در این تحقیق تاثیر عصاره آبی 5 گیاه آویشن، چریش، چای، نعناع و سیر در سه غلظت مختلف روی این عامل بیماری زا مورد بررسی قرار گرفت. عصاره‌ی آبی دو گیاه آویشن و سیر در غلظت اولیه بطور کامل از رشد رویشی قارچ جلوگیری کرد و گیاه چای6/66%، چریش و نعناع 70% روی قارچ پاتوژن بازداری نشان دادند. در غظت دوم بیشترین تاثیر را عصاره‌ی سیر به میزان 75%نشان داد بعد از آن به ترتیب آویشن، چای، چریش و نعناع فلفلی به میزان1/29، 1/29، 25% و 3/33 نشان دادند. در غلظت سوم تنها عصاره‌ی سیر با بازداری 3/33 تاثیر مناسبی نشان داد. بنظر می رسد عصاره‌ی سیر تاثیر مناسبی روی این پاتوژن دارد و شاید از این عصاره به همراه دیگر عوامل کنترل بتوان برای مهار این قارچ استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
توت،سیر، آویشن، عصاره‌ی گیاهی، Fusarium oxysprum
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است